6 PASSIEFAPPARTEMENTEN IN BEERSE

BEERSE – Argilla Verde is een kwaliteitsvolle energiezuinige projectontwikkeling van Architect Jean-Pierre Gakwaya. ‘Argilla Verde’ betekent in het Italiaans ‘groene klei’. Dit is een directe referentie naar de Kempische kleigrond en de baksteenindustrie in de regio. Het project bestaat uit 6 passiefappartementen met een E-peil van E15.

Een passiefhuis heeft het hele jaar door een permanent optimaal binnenklimaat. Dit echter zonder gebruik te maken van een conventionele verwarmings- of koelinstallatie. Men kan van een passiefappartement spreken wanneer men minder dan 15 kWh/m2 per jaar verbruikt voor de verwarming van de ruimten tot 20° C.

Een passiefhuis genereert voornamelijk warmte door middel van het zonlicht. In een passiefhuis of passiefappartement, is er weinig warmteverlies langs buitenoppervlakken door het minimaliseren van bouwknopen of koudebruggen. Verder zorgt een geoptimaliseerde oriëntatie en indeling van het appartement of woning er voor dat er overal zoveel mogelijk zonlicht, en dus ook warmte, kan binnenkomen. Een berekend design en een strategische plaatsing van de raampartijen is dan ook een belangrijke factor.

VIGOR Engineering staat zowel architecten, aannemers als projectontwikkelaars bij in het energetisch optimaliseren van hun ontwikkelingen. Interesse om ook samen te werken? Neem snel contact op om kennis te maken!

ARCHITECT